Nazomer aanbieding - Liefde voor jezelf retraite! Bekijk aanbieding
Dans jezelf op weg
Vind je weg door te dansen
  • 60
  • Dit wil ik!
  • 90,-
Heb jij vermoeidheids-, angst-, chronische klachten of last van onzekerheid? Wil jij dit verminderen? En vind je bewegen op muziek leuk?
Dan is dans jezelf op weg voor jou!

Bij dans jezelf op weg ga ik ervanuit dat de klachten die jij hebt terug te zien zijn in jouw lichaam. Alle lichamelijke uitingen zijn namelijk reacties op emotionele ervaringen. De combinatie van muziek en bewegen zorgt ervoor dat jij met deze emoties in contact komt. Hierdoor kun jij ze onderzoeken, uiten en ontdekken. Zo ontstaat er ruimte, bewustwording, kom je in verbinding met jouw verlangens en creëer jij mogelijkheden om stappen te zetten in de voor jou gewenste richting.     

Dansen is gezond

Dansen vergroot jouw geluksgevoel: Door te dansen komt het welbekende geluksstofje endorfine vrij en worden gevoelens van stress vermindert: Het cortisol niveau neemt af (het welbekende stressstofje). Daarnaast draagt het bij aan het stimuleren van jouw brein waaronder het versterken van jouw emotieregulatie. Al met al is dansen een boost voor je immuunsysteem, verhoogd het jouw zelfvertrouwen vergroot het jouw zelfwaarde.  

Iedereen kan dansen

Jong en oud, beperking of niet. Dansen kunnen we allemaal. Dat komt omdat dansen de oudste vorm van communicatie is: Het zit in ons systeem, is onderdeel van ons menszijn en daarmee van ons leven. Hoe je danst is voor iedereen verschillend en het kan al beginnen bij de kleinste beweging die voor jou betekenis heeft. 

Hoe het werkt

Dans jezelf op weg valt onder de psychotherapeutische stroming. Dit betekent dat ik tijdens de sessies ruimte maak voor verschillende oefeningen, met en/of zonder muziek. Dit doe ik in afstemming met jou. Daarnaast maken we gebruik van verschillende muziekgenres zodat je verschillende emoties kunt onderzoeken en werken we samen waarbij ik jou ondersteun bij jouw zoektocht. De mogelijkheid bestaat om sessies op te nemen op video. Door de opname terug te kijken kan het als reflectie voeden in wat je bij jezelf ziet. Kijk maar eens naar de bovenstaande video: Wat zie je bij mij gebeuren? 

Het aantal bijeenkomsten bepalen we in samenspraak. Dit is zowel afhankelijk van jouw vraag als de financiële ruimte (zie voor meer informatie over vergoedingen onder contact).