Nazomer aanbieding - Liefde voor jezelf retraite! Bekijk aanbieding

Loyaliteiten

Waar ben je loyaal aan? Aan wie of wat? Hoe manifesteert dit zich in je leven?
 
De betekenis
van het woord loyaliteit is volgens de Van Dale ‘trouw’. We zijn allemaal ergens loyaal (trouw) aan. Dat kan zijn aan je ouder(s), aan je kind, partner, aan je werk… vul maar in waar je loyaal aan bent. Waar voel je een loyaliteit?  
In mijn leven
ben ik loyaal geweest in vriendschappen, relaties en werk. Niets mis mee, zou je zeggen. Alleen wel als het ten koste gaat van jezelf. Dit was bij mij het geval. Ik zette mijn zorgende en hard werkende kwaliteit voorop waardoor ikzelf, mijn eigenheid, naar de achtergrond verdween. Zo was ik degene waar vriendinnen met hun problemen en zorgen terecht konden. Ik had relaties waarin ik een zorgende rol vervulde en zorgde dat het op mijn werk goed liep door in gaten te springen. Het was een manier voor mij om gezien te worden. Ik wist niet anders.
Deze dynamiek
is in mijn vroege kinderjaren ontstaan. Thuis was er geregeld spanning tussen mijn moeder en mijn zus. Mijn vader was kostwinner en was vaak aan het werk. In mijn pogingen om het thuis goed te laten verlopen ben ik gaan zorgen door het zonnetje in huis te zijn. Ik was het vrolijke, aangepaste kind.
Niemand van mijn familie
neem ik hierin iets in kwalijk. Mijn ouders hebben mij het beste gegund en mijn zus heeft op haar manier ook aan mij gegeven. Allen ben ik dankbaar voor wat ze voor mij gedaan hebben.
Op enig moment liep ik vast
in de kwaliteiten waarvan uit ik leefde. Ik gaf en gaf en gaf, maar het leven dat ik voor mezelf wilde bleef achterwege. Een zoektocht van verschillende therapieën, coaching, mindfulness, bracht me uiteindelijk bij het contextueel werk. Dat was de toegangspoort tot de verbinding met mezelf.
Ik ontdekte wie ik ben,
wat mijn verlangens zijn, hoe ik mijn kwaliteiten ten gunste van mezelf en daarmee ook voor de ander, in kan zetten.
Waarom deel ik dit?
Omdat ik geloof dat ik er meer mensen zijn die, net als ik een aantal jaar geleden, worstelen met zichzelf op de derde plek zetten. Die wel voelen dat ze zichzelf tekort doen, maar niet weten hoe ze het tij moeten keren. Herken je dit? Ben je iemand waarvoor dit geldt? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Ik zoek en denk graag met je mee in het vinden van jouw toegangspoort naar de verbinding met jezelf. Zodat je kunt gaan doen wat voor jou goed is en daarmee ook voor de ander.
Liefs,
Linda